3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Rémhír a sorkötelezettség bevezetése

. jog-blogstar

A Honvédelmi Minisztérium felhívja a média és a lakosság figyelmét arra, hogy a szóban forgó behívóparancs hamisítvány, amely alkalmas lehet az emberek nyugalmának megzavarására, bizonytalanságot keltve az olvasókban.

A Honvédelmi Minisztérium többször határozottan kijelentette, hogy Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében, békeidőszakban nincs sorkötelezettség. Magyarország katonái - szoros együttműködésben a rendőrökkel - a jelenlegi feszült migrációs helyzetben is biztosítják minden magyar állampolgár védelmét.

2004. június 9-én a kormány döntött a sorkötelezettség eltörléséről, és a kapcsolódó jogszabálytervezetet is elfogadta, melynek következtében november 3-án összesen 1831 sorkatona szerelt le országszerte, és velük együtt azok is, akik a polgári szolgálatot választották.

2004. november 8-án az Országgyűlés határozott a honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló törvény, valamint az alkotmány módosításáról, amivel megteremtette a sorkötelezettség eltörlésének törvényi hátterét. A törvénymódosítással összefüggésben a parlament döntött a hadkötelezettség eltörléséről is.

Az alkotmánymódosítás lényege, hogy csak akkor lehet katonai szolgálatra behívást elrendelni, ha az ország biztonságát veszély fenyegeti. November 3. a hazai katonai ünnepek sorában az önkéntes haderő napja lett. A sorkatonák leszerelésével hosszú, 136 éves tradíció ért véget.

 

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/20817/pics/lead_800x600.jpg
Honvédelmi Minisztérium,sorkötelezettség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?