3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Ausztrália visszafordítja az embercsempészek hajóit

. jog-blogstar

Bár az ausztrál haditengerészet által végrehajtott Sovereign Borders, azaz Szuverén határok elnevezésű akciótervet a többnyire élhetetlen és nem e világban élő civilszervezetek bírálják, a hatóságok tudomása szerint két éve nem fulladt menekült a tengerbe, és egyetlen embercsempész hajó sem érte el az ausztrál partokat.

Az ausztrál kormány a menekültek ellátásáért pénzügyi támogatást nyújt Naurunak és Pápua Új-Guineának, a menekültkérelmeket ebben a két országban bírálják el, mégpedig nagyon szigorúan. Ha valaki megkapja, több választása van. Először is, elutazhat Kambodzsába, Ausztrália ugyanis megállapodást kötött a khmer országgal, természetesen pénzügyi segítség fejében.

Az esetlegesen megkapott menekültstátusz ideiglenes, tavaly ugyanis bevezették az úgynevezett ideiglenes vízumot, amely szólhat öt, illetve három évre. Az előbbi esetben három év elteltével felülvizsgálják a menekülést kiváltó okokat, és amennyiben azok már nem állnak fent, az érintetteket visszaküldik országukba.

Öt évre szóló ideiglenes vízumot azok kapnak, akik hajlandóak a kijelölt helyeken dolgozni, ezek pedig Ausztrália munkaerőhiányban szenvedő régiói, városai.

A Szuverén Határok bevezetése előtt 2012-13-ban több száz menekült vesztette életét, az akcióterv bevezetése óta egyetlen sem, miként hajó sem érte el az ausztrál partokat. Az ausztrál lépéseket bírálják a jogvédők, és bírálja az ENSZ is, no comment.

Egyébként Tony Abott, volt az ausztrál kormányfő éppen tegnap nyilatkozott a Guardian brit országos napilapnak, miszerint Európának Ausztrália működőképes gyakorlatát kell követnie, mert az európaiak rosszul értelmezett önzetlenségük okán saját országukat gyengítik. (Tegyük hozzá, nem önzetlenség ez, hanem tehetetlenség és még valami más is – a szerk.)

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/22010/pics/lead_800x600.jpg
Ausztrália,menekültek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?