Blogolj!

Az ügyészség is a fagyállós gazda érdekében fellebbez

. jog-blogstar

Ami most történik, olyan ritka, mint a fehér holló: a meggyborába fagyállót keverő, azzal a tolvaj halálát okozó és első fokon hét év szabadságvesztésre ítélt borosgazda érdekében nem csupán védőügyvédje, hanem maga a vádhatóság is fellebbez, mert szerintük a gazda nem akart ölni. A Blogstar szerint sem, V. Pál csak a tolvajokat akarta megleckéztetni, ám az állam cserbenhagyta őt, már nem tudott helyesen dönteni, és vesztére hashajtó helyett fagyállót kevert borába.

Mint ismert, a vácszentlászlói férfi azért került bíróság elé, mert 2013-ban fagyállót kevert borába a visszajáró tolvajok megleckéztetése végett. Nem mellékes körülmény, a gazdát éveken keresztül nem védte meg a törvény, ellopták a fűnyíróját, láncfűrészét, horgászbotjait, borát, a rendőrök ráadásul őt hibáztatták, miért nem vigyáz jobban a dolgaira, s ebben a feldúlt, kiszolgáltatott állapotban következett be a fagyálló-affér.

A bort ellopó tolvaj dizájner drogot is fogyasztott, ezért rosszullétét követően környezete erre a kettős hatásra gyanakodott, a kórházba szállítás után halt meg. Két másik embert megkínált a borból, azok a fagyállótól enyhe lefolyású etilén-glikol-mérgezést szenvedtek.

A Budapest Környéki Törvényszék most szerdán, több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek V. Pált, és hét év börtönbüntetésre ítélte. A vádlott leghamarabb 4 és fél év múlva szabadulhat.

Ezt az ítéletet azonban túlságosan súlyosnak tartja a Pest Megyei Főügyészség (meg a fél ország), ezért a mai napon a vádhatóság maga nyújtott be fellebbezést a vádlott érdekében az első fokú ítélet ellen. Ez nem példátlan, ám olyan ritka, mint a fehér holló, egy védőügyvéd praxisában tíz-tizenöt évben egyszer fordul elő.

A főügyészség szerint a gazda nem akart embert ölni, igaz, korábban sem állított ilyet, a férfit eredetileg életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta, amelyet a törvényszéki tárgyaláson halált okozó testi sértésre módosított.

A vádlott végig azt állította a tárgyaláson, csupán a tolvajok megleckéztetéséről volt szó, azt akarta, hogy hasmenésük legyen a fagyállótól.

És most jön a legfontosabb kérdés, a mérnök végzettségű fiatalember miért is mérget kevert a borába, és nem pedig annyi hashajtót, ami egy székrekedésben szenvedő népes elefántcsordának is elég lett volna? Nos, V. Pált cserbenhagyta az állam és a rendőrség, ezért abban a kiszolgáltatott állapotában már nem tudott helyesen dönteni. Miként Szoboszlai Barna bácsi, aki Kesznyétenen áramot vezetett a kerítésébe az őt rendszeresen és következmények nélkül kifosztók ellen.

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/22338/pics/lead_800x600.jpg
fagyállós gazda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?