3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Bonjour France: a franciáknak végre leesett a tantusz

. jog-blogstar

Több hónappal Orbán Viktor után, Manuel Valls francia miniszterelnöknek is leesett a tantusz, a Matignon-palotában az európai média képviselőinek jelenlétében Európa külső határainak zárásáról, és arról beszélt, hogy a kontinens nem tud több migránst befogadni. Valls jelezte, a migránsokat a Szíriával szomszédos országoknak kell befogadniuk és visszatartaniuk.

Bonjour France! És mit mond ma este Merkel az az Élysée-palotában?

A francia miniszterelnök szerint, ha Európa nem tudja leállítani a migránsáradatot, megkérdőjelezi abbéli képességét, hogy meg tudja védeni a saját határait. „Ennek hiányában Európa kételyt ébreszt, hogy képes-e hatékonyan ellenőrizni határait" – fogalmazott az AFP szerint és azt is kijelentette, Európa jövője a határainak megvédésétől függ.

A francia kormányfő utalt arra, hogy a november 13-i párizsi merényletek legkevesebb két elkövetője Görögországon és Szerbián át menekültként érkezett Nyugat-Európába.

Manuel Valls úgy látja: az EU-nak - ahelyett, hogy ellenőrizetlenül engedi be a migránsok ezreit - inkább a Szíriával szomszédos országokkal, Törökországgal, Libanonnal és Jordániával kell megoldást találnia a menekültek ottani befogadására és visszatartására.

Szerda este Francois Hollande elnök az Élysée-palotában fogadja Angela Merkelt, a német kancellár pár mondattal többet tehetne a migránshordák beözönlése ellen, mint Európában bárki más.

Címkék: bevándorlás
https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/22676/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?