3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Szánalmas, bukott próbálkozás a hazánk elleni aláírásgyűjtés

. jog-blogstar

Jót nevettem azon, amikor a hazai média egy része uniós atombombaként, nukleáris fegyverként aposztrofálta, hogy az uniós szerződés 7. cikkelye szerinti aláírásgyűjtés indult hazánk ellen (ennek lényege, Magyarország szavazati jogának megvonása).

Az eddigi összes ilyen kezdeményezésnek semmilyen foganatja nem volt. A több mint félszáz ügyből három 2012-es ügy jutott át a többkörös rendszeren, ez annyit jelent, hogy az Európai Bizottság mondott rá valamit.

Pedig olyan szépen megtervezték, Navracsics Tibor uniós biztos októberben bejelentette, hogy novemberben lesz a biztosok kollégiumának egy olyan ülése, amelyen nem tud részt venni, az Európai Bizottság biztosi kollégiumában éppen ezen az ülésen adtak zöld utat az Európai Humanista Föderáció polgári kezdeményezésének.

Ez nem kevesebbre kérte a bizottságot, minthogy indítsa el a 7. cikkely szerinti eljárást, és vigye a magyar ügyet” a döntéshozó Miniszterek Tanácsa elé. Navracsics felháborodott levélben tiltakozott az eljárás miatt.

Most nagyjából ott tartunk, hogy az Európai Bizottság a kezdeményezést jegyzékbe vette, vagyis az megfelel a formai követelményeknek és ennek alapján elkezdhető az aláírásgyűjtés, amelynek során összesen legalább egymillió európai polgárnak kell egyetértését nyilvánítania, legalább hét tagországból.

Ha összegyűlt a szükséges számú aláírás, annak ellenőrzése után a brüsszeli bizottság három hónapon belül érdemben megvizsgálja a kezdeményezést. Az abban foglalt követelésnek nem kell szükségszerűen eleget tennie: állást foglalhat úgy is, hogy részletesen megindokolja, miért nem látja szükségesnek a kezdeményezésben megfogalmazott lépéseket és így tovább és így tovább.

A tengeri kígyóra emlékeztető bonyolult procedúrát azért nem érdemes tovább ismertetni, mert a lényeg a következő. Az eddigi összes ilyen kezdeményezésnek semmilyen foganatja nem volt.

A több mint félszáz ügyből három 2012-es ügy jutott át a többkörös rendszeren, ez annyit jelent, hogy az Európai Bizottság mondott rá valamit. Az egyik az emberi embrió méltóságáról szólt, a másik az állatkísérletekről, a harmadik a tiszta ivóvíz kapcsán indult. A biztosság ennek kapcsán válaszolt a kezdeményezőknek, ám ezen kívül érdemben, jó brüsszeli technokrata módra, semmit sem tett.

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/22840/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?