3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Az időskor és a 99 milliós bírság

. jog-blogstar

A csapból is az Időskori Biztonság életbiztosítás folyt, már elkapcsoltam, ha Szilágyi János feltűnt a képernyőn, vagy azt hallottam, 85 év alatt nincs orvosi vizsgálat. A GVH szerint a hirdetések megtévesztettek, 99 milliós bírságot rótt ki a két érintett cégre, utóbbiak most bírósághoz fordulnak, állítják, még senki nem találta reklámjukat megtévesztőnek.

A történetben két cég szerepel és a GHV, a cégek: a 4Life Direct Kft. és a Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited. A versenyhivatal azért szabott ki rájuk összesen 99 milliós bírságot, mert úgy látta, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak az Időskori Biztonság életbiztosítás népszerűsítésekor, mert valótlan állításokat jelenítettek meg a szolgáltatás jellemzőiről, valamint megtévesztően azt a látszatot keltették, hogy a biztosítást a 4Life Direct Kft. nyújtja.

A 4Life Direct Kft. már bejelentette, hogy bírósághoz fordulnak, mert nem értenek egyet a GVH-döntéssel. A magyarországi ügyvezető nyilatkozatot küldött a jogiforum.hu-nak, ebben azt írja: „reklámjaink szövege és feliratainak szövege azonos számos különböző országban, jóllehet különböző nyelveken jelentek meg. Az elmúlt harminc évben több mint száz millióan látták őket különböző országokban, például az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Dél-Afrikában, az Egyesült Királyságban és Lengyelországban. Mostanáig a világon egyetlen szabályzó testület sem találta reklámunkat a GVH által sugallt módon megtévesztőnek, ezért is lepődtünk meg döntésükön.”

Tehát különböző nyelveken, azonos a szöveg és a felirat. Most nem lehet megítélni, hogy a lengyel hirdetésekben mi hangzott el pontosan, ám a GVH viszont azt mondja, magyar nyelven igazolható a megtévesztés. Ugyanis ezek a szövegek láttak napvilágot: a biztosítás különböző havidíjakért, de már „akár napi 100 Ft-ért” „érdemi segítséget jelent a temetési és egyéb költségekben”, illetve „a családjának kifizetett készpénz akár 3.500.000 Ft-ot is elérheti, amely segítségükre lesz, ha Ön már eltávozott”.

Napi 100 forintért azonban legfeljebb 50 ezer forintnyi biztosítási összeg volt elérhető a reklámokkal megcélzott nyugdíjas korosztály számára. A hirdetésekben hivatkozott egymilliós temetési költség fedezésében azonban ez az összeg nem nyújt érdemi segítséget – ez volt talán a versenyhivatal talán legfontosabb mondata.

A bírósági ítéletet előre megjósolni nem lehet, akár még a megbírságolt cégek is jól jöhetnek ki belőle. De a szolgáltatásaikat biztosan nem ajánlom egyetlen családtagomnak sem, ennek oka viszont független a GVH mostani döntésétől. Ha egy életbiztosítási hirdetésben azt mondják, hogy 85 év alatt nincs orvosi vizsgálat, az túlságosan szépnek tűnik abban az országban, ahol a nők várható élettartama 78 év, a férfiaké pedig 71 év körül van.

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/24217/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?