3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Szabadlábra engedi a bíróság a született gyilkost?

. jog-blogstar

A vörösiszap-perben hozott felmentő ítélet után újabb ügy borzolhatja a kedélyeket, a négyszeres rablógyilkos Bene László szabadlábra helyezéséről márciusban dönt a bíróság. Bene, aki pontosan olyan aljas féreg, mint annak idején volt a rendőrgyilkos Soós Lajos, „elfogadná”, ha a bíróság szabadon engedné.

Újabb sztárportrét közölt a Blikk a magyar médiában rendszeresen szereplő sorozatgyilkosról, Bene Lászlóról, hiába, a médiának is megvan a maga természete és mindig is fokozott érdeklődést mutatott és mutat a sorozatgyilkosok, a bankrablók, a szatírok, egyszóval a bűnözők irányába.

Bene pedig a magyar kriminalisztika történetében egy úgymond fontos szereplő, hiszen pontosan olyan aljas féreg, mint annak idején volt a rendőrgyilkos Soós Lajos. Utóbbit még 1980 októberében a bv-s kivégző hazavágta az anyjába, ám Bene és társai a rendszerváltásnak köszönhetően megúszták a halálos ítéletet.

Bene László társával, Donászi Aladárral 1989 és 1993 között tucatnyi rablást és négy emberölést követett el, a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban életfogytiglani büntetést szabott ki rájuk. Donászi öngyilkos lett a börtönben, Bene azóta is interjúkat ad és közülük nem egyben henceg a gyilkosságokkal és élet-halál urának tartja magát.

Csodálatos és adott esetben feledhetetlen lesz találkozni vele az utcán.

Ez pedig a gyilkosságok krónikája.

Donászi és Bene 1989-ben kezdték el a hosszú ideig megélhetést nyújtó akciósorozatukat, főként a Dunántúlon követtek el raktárbetöréseket és nagy értékű lopásokat. 1991. június 12-én hajtotta végre Donászi az első rablógyilkosságot. Azzal a szándékkal érkezett Győrbe, hogy elrabolja a Győr és Környéke Vízmű dolgozóinak fizetését. A fürdővállalat kapujában várta meg a pénzszállító autó érkezését. Az autó behaladásakor Donászi előbb a pénzt kísérő rendőr főtörzsőrmestert, majd a kaput kezelő portást is súlyosan megsebesítette. A rendőr a kórházba szállítás után meghalt, a portás túlélte a támadást. Donászi zsákmánya 870 ezer forint volt.

1992. május 11-én Donászi és Bene megtámadták a Budai Skála áruház bevételét szállító taxit. Bene a Vak Bottyán utcában egy autóval elállta a pénzt szállító taxi útját, Donászi pedig a taxihoz lépett és szó nélkül főbe lőtte a pénzt továbbító egyetemistát. Mindeközben Bene a taxi menekülő sofőrjét lőtte le, majd felnyalábolták a pénzeszsákokat és autón elmenekültek. A pénzszállító diák belehalt a sérülésekbe, a taxi sofőrje súlyos sebesülésekkel, de túlélte a támadást.

1992. november 8-án Donászi és Bene Sárszentmihály külterületén a lövészetet gyakorolták. A gyakorlat közben azonban vadászok tűntek fel, akik azt hitték, hogy végre rábukkantak a környék vadállományát tizedelő orvvadászokra. Tűzpárbajba keveredtek a vadászokkal, mindkettőt agyonlőtték. 1994. május 4-én a rendőrség rajtuk ütött.

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/24846/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?