Blogolj!

Mert Gyurcsány aztán kiszáll az üzletből

Átadja az Altust feleségének, és kiszáll az üzletből, mert aktív politikusnak ne legyen működő vállalkozása – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Figyelőnek. Ugye, ez az a cég, az 1992 novemberében megalakult Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt., amely története gyakorlatilag a rendszerváltás állatorvosi lova, hogyan jut hozzá Gyurcsány KISZ KB titkárként egy értékes budai tanácsi lakáshoz, amelyet nem ad le, hanem öröklakásra cserél, ennek eladásából jön létre az Altus, majd jön Dobrev Klára, meg Apró Piroskának a Motim megvásárlására adott 700 milliós állami kölcsöne és elindul a hősköltemény…

Ezekről a dolgokról 2003-2004-tól kezdve hosszú eposzokat írtak a magyar médiában, és a mai napig maradt muníció, mert most arról szólnak a hírek, vélemények, hogy az Altust és ezen keresztül a Demokratikus Koalíciót megbízásokkal támogatja az Európai Bizottság.

Mindenesetre, az Altust átadják a feleségnek. Jó, megértük már azt is, hogy egy szép napon a Hócipő főszerkesztője Farkasházy Tivadarné lett, és ily módon Farkasházy Tivadarnak „állítólag és jogilag” már nem volt köze a szatirikus kiadványhoz, tehát ha Dobrev Kláráé lesz az Altus, akkor bizonyosak lehetünk abban, hogy az aktívan politizáló Gyurcsánynak semmi köze nem lesz működő vállalkozáshoz.

A magyar jog ugyanakkor mond pár dolgot az együtt élő házastársak céges vagyonáról, csak néhány szösszenet.

A házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik, így a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. De például a különvagyon haszna is közös vagyon!

Nem csupán az aktívumokra, hanem a tartozásokra is érvényes mindez. Bármelyik házastársnak a vagyonközösség fennállása alatt kötött visszterhes ügyletét a másik házastárs hozzájárulásával kötött ügyletnek kell tekinteni, kivéve, ha az ügyletkötő harmadik tudott, vagy a körülményekből tudnia kellett arról, hogy a másik házastárs az ügylethez nem járult hozzá. Vagy, a házastársak között van ilyen szerződés, amelyben eleve rendezik a vagyoni kérdéseket. Amennyiben nincs, a magyar jog főszabályai szerint édeskevés, hogy Gyurcsány átadja feleségének az Altust.

Gyurcsány csak akkor szállna ki az üzleti életből, ha a házassági bontóperben hozott vagyonközösséget megszüntető bírósági ítélet rendezi a vagyoni kérdéseket, és például az Altus a már elvált feleségé lesz.

Ennek hiányában a házastársnak átadott cég parasztvakítás, és még jogilag (!) sem jelenti azt, hogy a politikusnak nincs köze Altus gazdasági ügyeihez.

Ami pedig az igazi szándékokat illeti, ez a bejelentés közvetetten arról is tanúskodik, hogy Klára és Ferenc a jövőben is számítanak zsíros uniós megrendelésekre.

1
https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/24939/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
CsipkeRózsa
CsipkeRózsa 2016-02-11 12:37:43
Aki a kormányt képviseli, mint fizetett újságíró, miért nem a saját nevét használja írásaihoz?

Legközelebb, ha az időráfordítás is megengedi a nagy terjedelemhez, szívesen olvasnék pl. Orbán százmilliárdjairól. Hogyan szerezte meg, és folyamatosan hogyan növeli a megbízottakon keresztül (strómanok)? A családról, rokonokról, barátokról, az Orbán hű kiszolgálóiról való gondoskodásról.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?