3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Egy motoros rabló halálára

. jog-blogstar

Az eset 2012 decemberében történt a Kolosy-téren, akkoriban a motoros rablók hasonló esetek sokaságát követték el Óbudán. Piros lámpa, várakozó autók, a motor odagurul, betörik az ablakot és viszik, amit kinéztek…

A sofőr azonban most üldözőbe vette a rablókat, 500 méteren keresztül üldözte őket, tiszta amerikai film, mert piros lámpán, záróvonalon is átment üldöző és üldözött, ráadásul a szemben haladó sávban is folytatódott a hajsza. Az ütközésről is van kamerafelvétel, a motor éppen lassított, az autót vezető nő éppen gyorsított és beleszaladt a motorba, amely egy érkező autó alá szorul. Az egyik elkövető életét vesztette, a másik elmenekült.

Most sofőr és életben maradt rabló egyaránt vádlottként álltak a bírósági tárgyalóteremben.

Az eset nagyon megosztotta a közvéleményt, a jogászokat, sok minden elhangzott az emberöléstől elkezdve a jogos védelemig, persze az a mérvadó, amit most mondott a bíróság.

Eszerint elsőrendű vádlott K. Andrea bűnös közúti veszélyeztetésben és rongálásban (ugyanis más autók és egy autós is megsérültek), ezért őt a bíróság egy év börtönre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve. K. Andrea jogosítványát egyúttal két évre bevonták, viszont nem találták bűnösnek az egyik rabló halálában.

És azért állapították meg esetében a közúti veszélyeztetést, mert az üldözés közben ártatlan személyeket sodort veszélybe, ártatlan személyeknek okozott kárt.

Az életben maradt rablót, aki a rablásokért már leülte a büntetését, K. Gábort segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 1,5 év fogházbüntetésre ítélték (elfutott a helyszínről), 3 év próbaidőre felfüggesztve.

Az érintettek egyaránt fellebbeztek, a bírói döntésről nyilván újabb vita lesz, de egy kérdés mindenképp megválaszolatlanul maradt.

Hosszú ideje motoros rablók tartják rettegésben Óbudát. Még az ismert színművész, Kern András feleségét is kirabolják, lassan az egész város tud a rablásokról. Kamerafelvételekből sincs hiány, hiszen a Kolosy-térről induló üldözés is végig dokumentálva volt.

Mit csinált a rendőrség egész idő alatt? Mert egy dologban biztosan igaza van az autót vezető nőnek, aki a tárgyaláson azt mondta, ennek az egész rablásnak nem szabadott volna megtörténnie.

Forrás: MTI

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/27179/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?