Blogolj!

Tátrai Miklósnak továbbra is börtönben a helye

Gyurcsány Ferenc Tátrai Miklóst nem csókolta meg, mielőtt belépett a veszprémi börtön kapuján. Legalábbis a nyilvánoság előtt nem, ahogy tette ezt az ügyben a másik elítélttel, Császy Zsolttal a tököli börtön bejáratánál.

Talán, ha megteszi, nem alakul úgy a perújítási kérelme, mondhatják erre a pártelnök ellendrukkerei.

Szerdai hír, hogy elutasította ugyanis Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezérigazgatója védőjének a Sukoró-ügyben benyújtott perújítási kérelmét a Szegedi Ítélőtábla – tájékoztatta a bíróság szerdán az MTI-t.

A védő a Szolnoki Törvényszék, a Szegedi Ítélőtábla, valamint a Kúria ítéletével szemben terjesztett be perújítási kérelmet. A Szegedi Ítélőtábla viszont úgy vélte, hogy Tátrai védője nem nyújtott be olyan új bizonyítékot, ami "valószínűvé teszi, hogy a terheltet fel kell menteni, lényegesen enyhébb büntetést kell kiszabni, vagy büntetés helyett intézkedést kell alkalmazni, illetve a büntetőeljárást meg kell szüntetni". Az ítélőtábla végzése ellen a kézbesítéstől számított nyolc napon belül Tátrai Miklós védője fellebbezést jelenthet be.

Emlékezetes, Tátrai Miklós augusztus közepén vonult be a veszprémi börtönbe azt követően, hogy a bíróság első fokon elítélte, másodfokon felmentette, majd a Kúria megint bűnösnek mondta ki.

A Gyurcsány-kormány idején a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. akkori vezérigazgatója a vád szerint 1,2 milliárd forintos kárt okozott. Tátrai Miklóst három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hűtlen kezelés kísérlete miatt.

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/47670/pics/lead_800x600.jpg
elutasítás,Perújítás,Tátrai Miklós
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?