3756 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, így összesen 491 a koronavírus áldozatinak száma Magyarországon, de 1711-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Blogolj!

Az Európai Parlament ma nem megoldás, hanem a probléma része

Dorogi László

Vitának csúfolt dzsemborinak adott otthon az Európai Parlament épülete csütörtök délelőtt, ahol a tisztelet(lenség)üket tevő - és ugyebár nem ajtón kívül rekesztett - habzó szájú brüsszeliták olyan egyoldalú, Magyarország ellen hergelő eszmecserének lehettek tevékeny részesei, ami a legsötétebb kommunista időket idézte.

Fotó: MTI/EPA

Egyebek közt törvényekről, jogról értekeztek, s arról is diskurálgattak, amiről a gyalázatos Sargentini-jelentés óta oly sokszor fecsegnek minden alapot nélkülözve: Magyarországon diktatúra, cenzúra és rémuralom van, Magyarország elnyomja az eredendő igazságokat kiabáló baloldali honatyákat és honanyákat, meg persze a baráti igazmondó sajtójukat is kussba vágja, jaj, jaj, jaj. A csütörtöki "vitára" is a magyar koronavírus-törvény állítólagos "mizériája" röffentette össze a díszes társaságot, s ahogy azt várni lehetett, egy előre, perecízen megírt forgatókönyv szerint le is zavarták a bulit.

A halálnál is biztosabb volt, hogy ez lesz a vége. Hogy löttyintenek még egy kis olajat a magyarságból a polgári értékrendet kiégetni kívánó tisztító tűz parazsára. Nem véletlenül golyózták ki Varga Juditot a diskurzusból, nehogy véletlenül lehetősége nyíljon védekezni. Nem. Ez így volt kitalálva, kommunista tempóban, kommunista elvek szerint. S ezek után a kommunista jegyeket felvillantó EU diktátorozza le Orbán Viktort és papol a liberális sajtó szabadságát félve elhallgattatásról?

"Nevezheti-e magát európainak egy olyan intézmény, amelyik a járvány elleni küzdelem legnehezebb időszakában támadja meg az egyik tagállamot, kérdőjelezi meg intézkedéseit, és ássa alá döntései legitimitását? 

Ez még ellenségek között sem szokványos eljárás, az európai családon belül pedig történelmi árulás. 

(...)Nevezheti-e magát a jogállamiság letéteményesének egy olyan intézmény, amelyik a jogállamiságot politikai eszközzé, a kirekesztés és megosztás eszközévé tette?"
Igazságügyi miniszterünk pozíciójának minden követelményének eleget téve csütörtökön nyilvánosság elé állt Facebook-oldalán az igazsággal. Ami jó ideje csípi a migránssimogató brüsszeli elit szemecskéjét. Nem is idézném részletesen, mert oly sok megszívlelendő gondolat kapott helyet szövegben (amit alább el is lehet olvasni):

Egy dolgot viszont azt hiszem érdemes kiemelni.

A világban - még ha egyre több jel is utal az enyhülésre - gyilkos járvány pusztít. A nemzeti kormányok lehetőségeikhez mérten, a legjobb tudásuk szerint igyekeznek megóvni állampolgáraikat a koronavírus jelentette halálos veszélytől és ez szinte minden országban azzal jár, hogy rendkívüli jogrend lépett életbe. A jelenlegi, rendkívüli járványügyi helyzetben - ahogy Varga Judit el nem mondott beszédében fogalmaz - az uniós polgárok - legyen szó magyarokról vagy nem magyarokról - egyaránt azt várják, hogy az életük, az egészségük, a munkahelyük, a jólétük, egyszóval a jövőjük megmentéséért vívott küzdelemben a tagállamokat az Európai Unió is minden rendelkezésre álló eszközzel támogassa. Az Európai Unió viszont későn reagált és a nemzetállamok nyakába zúdította a felelősséget.

Az Európai Parlament nem tudott megfelelni az uniós állampolgárok elvárásainak.


Az Európai Parlament ma, a koronavírus-járvány elleni küzdelemben nem a megoldás, sokkal inkább a probléma része. És ebben teljes mértékben egyet tudok érteni az igazságügyi miniszterrel.

https://jogblogstar.blogstar.hu/./pages/jogblogstar/contents/blog/94830/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?